Trouwjurken
Lovebook
Winkels
Nieuws
Merken

Heb je een prachtige bruidsjurk uitgekozen en ben je zeker van plan te gaan stralen op jouw unieke dag? Dan maak je je misschien ook wel zorgen over hoe je je moet bewegen en hoe je je bruidsjurk zo mooi mogelijk kunt houden. Daarom hebben we hier wat handige tips die iedere bruid wel kan gebruiken!

Bewegen

Natuurlijk kun jij gewoon bewegen in je jurk, hij zit tenslotte wel comfortabel. Maar let je ook goed op je houding? Met een mooie man aan je zijde en een prachtige jurk wil je er wel elegant uitzien. Loop daarom rechtop, draai je schouders naar achteren, houd je buik in en kijk niet naar beneden. Ga je lopen? Maak dan zoveel mogelijk vloeiende bewegingen zodat je jurk mooi mee beweegt. Wil je echt even lekker kunnen swingen in je jurk? Zorg er dan voor dat je een jurk kiest van soepele stof want dat beweegt wel zo fijn!

dansen_in_trouwjurk.jpg

 Zitten

Je hebt een bruidsjurk gevonden en gepast en dit is hem helemaal. Natuurlijk sta en loop je er in om jezelf in de spiegel te bewonderen. Maar denk je er ook aan om te gaan zitten met je jurk? Natuurlijk is dat niet het eerste waar je aan denkt. Maar tijdens de ceremonie zit je op een stoel en ook later op de dag zal dat regelmatig gebeuren. Dan is het natuurlijk heel jammer als de jurk niet lekker zit of helemaal verschuift. Blijft jouw jurk ook als je zit prima zitten? Let er dan ook nog op dat je de rok glad strijkt alvorens je gaat zitten. En schuif niet teveel heen en weer op je stoel, want dan kan de jurk alsnog verschuiven en kreuken.

Trappen lopen

Als het goed is hoef je je jurk niet op te tillen als je gewoon loopt. Tenslotte is de jurk op jouw lengte gemaakt. Dat is natuurlijk een ander verhaal als je een trap op- of afloopt. Til je jurk dan een beetje op, zodat je er niet op gaat staan en erover valt.

In de auto stappen

Ga je een trouwauto huren? Let er dan wel op dat de jurk bij de auto past. Tenslotte moet je er niet verkreukeld uitkomen. Heb je een jurk met een hoepelrok, stap dan niet in een kleine auto. De hoepel moet namelijk verticaal gehouden worden tijdens de rit, zodat die niet vervormt. Gelukkig heb jij een lieve bruidegom die je graag helpt met het in- en uitstappen!

auto_af.jpg

Je sleep vastmaken

Heb je een prachtige sleep bij je trouwjurk? Dan zit er vaak een lus bij zodat je die aan je pols omhoog kunt houden als je loopt. In de avond is dat echter lastig tijdens het feest. Laat je daarom bij de bruidsmode winkel adviseren over het gebruik van een sleepspeld.

Naar het toilet

Natuurlijk moet jij tijdens je bruiloft naar het toilet. Waarschijnlijk zelfs een aantal keer. Heb je een bruidsjurk aan met wijde rokken of een hoepelrok, dan kan dat soms best lastig zijn. Het belangrijkst is uiteraard dat je jurk schoon en droog blijft. Hoe je dat het best kunt doen is als volgt. Trek de gehele rok omhoog, en stop die volledig in de onderrok die je eronder aan hebt. Zit de hele jurk er in? Ga dan voorzichtig zitten. Lukt dat niet alleen? Vraag dan één of twee dames mee in het (wat grotere) invalidentoilet die je willen vergezellen. Zij kunnen dan je rok vasthouden. Zo weet je zeker dat je ook weer smetteloos van het toilet af komt!

Vlekken op je jurk

Ben je bang voor een vlek op je jurk? Troost je, er is geen enkele bruidsjurk smetteloos de dag doorgekomen. Natuurlijk wil je je jurk wel zo schoon mogelijk houden. Daarom is het belangrijk om je dag goed in te plannen. Wil je goed voor de dag komen tijdens de ceremonie? Zorg er dan voor dat je een eventuele fotoreportage buiten daarna inplant.

vlekken.jpg

 Heb je deze tips goed doorgelezen en onthouden? Dan staat niets je meer in de weg een geweldige bruiloft te beleven die je nooit meer zult vergeten!